Limoni di frolla ripieni

Limoni di frolla ripieni

3.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 pezzi

Składniki

Pasta frolla
  • 320 g di farina tipo 00
  • 120 g di zucchero
  • ½ limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 2 uova
  • 1 tuorlo
  • 2 pizzichi di sale
  • farina tipo 00 q.b.
  • 190 g di burro a pezzi
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Crema al limone
  • 1 limone preferibilmente biologico
  • 100 g di latte
  • 15 g di farina tipo 00
  • 3 tuorli
  • 120 g di zucchero
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 4 g di gelatina in fogli ammollata in acqua fredda e strizzata
Bagna al limone
  • 100 g di acqua
  • 100 g di zucchero
  • 1 limone preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e filtrato
Terminare la preparazione
  • zucchero a velo a piacere

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 199.1 kcal / 833.2 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 9.6 g
Węglowodany 26.7 g
Błonnik 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...