Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 80 g di zucchero
- 250 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 2 cucchiai di Rum
- 1 cucchiaini rasi di lievito in polvere per dolci
- 100 g di burro a pezzi
- farina tipo 00 q.b per infarinare
Ripieno
- 125 g di zucchero
- ½ arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 80 g di frutta mista candita a pezzetti
- 100 g di latte
- 250 g di grano cotto per pastiera
- 1 cucchiaio di acqua millefiori
- 1 cucchiaio di Rum
- 250 g di ricotta fresca, ben scolata dal siero
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 150 g di cioccolato fondente
- 50 g di gocce di cioccolato
Coulis di fragole
- 150 g di zucchero
- 250 g di fragole a metà
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- 50 g di acqua
- 10 g di Rum
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1247 kJ / 298 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 38.9 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastiera
15 Std.
Ravioli dolci di castagne
1h 10min
Pastiera fiori d'arancio
12h
Gattò di patate
1h 30min
Danesi alle pesche (di Luca Montersino)
Brak ocen
Babà napoletano
3h
Tortano speck e fontina
2h
Pizza di scarola
3 Std. 30 Min
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min
Torta Babà napoletana
8h
Torta caprese
1 Std. 25 Min
Casatiello sugna e pepe
2h 30min