
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln geviertelt
- 2 - 3 Knoblauchzehen halbiert
- 15 g Olivenöl
- 30 g Tomatenmark
- 500 g Oktopus frisch oder aufgetaut, gereinigt
- 250 g Erdäpfel geschält, in Stücken (4 cm)
- 180 g Karotten in Stücken (2 cm)
- 100 g Sellerie in Stücken (2 cm)
- 60 g Weißwein
- 60 g Wasser
- 50 g schwarze Oliven, entkernt
- 3 - 4 Sardellenfilets, in Öl eingelegt abgetropft (opcjonalnie)
- 20 g Balsamico
- 2 TL Oregano, getrocknet
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- ½ - ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 373 kcal / 1564 kJ
- Białko
- 32 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 26 g
- Błonnik
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g