Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 300 g de leche
- 30 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 130 g de harina de fuerza
Rosquillas
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 120 g de azúcar
- 550 g de harina de fuerza (y un poco más para trabajar la masa)
- ½ cucharadita de sal
- 120 g de mantequilla a temperatura ambiente (en trozos pequeños)
Para freír y rebozar
- 1000 g de aceite para freír
- 4 cucharadas de azúcar
- 1 cucharada colmada de canela molida
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 755 kJ / 181 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 7.65 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baño de azúcar
5min
Bizcocho cebra
1h 10 min
Bollitos con malvaviscos
2h
Minirroscón de Reyes
3 Std.
Pastelitos criollos de dulce de membrillo
3u. 30min
Berlinesas rellenas de chocolate a la canela
1h 30min
Bambas de nata
1u. 50min
Suizos
2h 30 min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2h 30 min
Rosquillas
30 min
Magdalenas de nata
1h
Magdalenas de mantequilla a la vainilla
1h 15 min