Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de caldo de carne frío
- 6 huevos
- 220 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de piel de limón rallada
- 1 trozo de tocino fresco (para engrasar la sartén)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 309 kJ / 74 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Caldo gallego exprés
30 min
Vieiras "Rias baixas"
1 godz. 10 min
Pote gallego de repollo
2h 40min
Empanada de maíz con vieiras
1 godz. 30 min
Empanada de maíz con congrio
2 godz.
Empanada de raxo
2 godz. 30 min
Orejas de carnaval
30 min
Empanada de sardinas
1 godz. 15 min
Empanada gallega de manzana
3h 45min
Roscón gallego
1 godz. 30 min
Empanada de maíz con berberechos
1 godz. 15 min
Bica de Castro Caldelas
1 Std. 20 Min