Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de caldo de carne frío
- 6 huevos
- 220 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de piel de limón rallada
- 1 trozo de tocino fresco (para engrasar la sartén)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 309 kJ / 74 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Roscón gallego
1h 30min
Empanada de raxo
2 Std. 30 Min
Orejas de carnaval
30 Min
Empanada de maíz con vieiras
1h 30min
Caldo gallego de grelos
4h 10 min
Empanada de maíz con berberechos
1 Std. 15 Min
Empanada de maíz con congrio
2 Std.
Tarta de frixuelos y arroz con leche
2 Std.
Empanada de bacalao con pasas (sin levadura)
1 Std. 50 Min
Vieiras "Rias baixas"
1 Std. 10 Min
Empanada gallega de manzana
3 Std. 45 Min
Bica de Castro Caldelas
1 Std. 20 Min