Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 50 g de azúcar glas
- 250 g de harina de repostería
- 190 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 2 huevos
Decoración
- 250 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 6 - 12 de guindas en almíbar (opcjonalnie)
- 6 - 12 almendras crudas sin piel (opcjonalnie)
- 2 cucharadas de mermelada (opcjonalnie)
- 2 cucharadas de azúcar glas (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 576 kJ / 138 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roscón gallego
1h 30min
Roscón de Reyes
4h
Galletas de mantequilla
50min
Pastas de té rellenas de mermelada
50min
Minirroscón de Reyes
3 Std.
Petisús (éclairs)
1h 50 min.
Pastas de avellanas
1h 45min
Rosquillas americanas (doughnuts)
2h 10min
Galletas danesas
35min
Rosquillas
30min
Magdalenas de nata
1h
Magdalenas de mantequilla a la vainilla
1h 15min