Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 50 g de azúcar glas
- 250 g de harina de repostería
- 190 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 2 huevos
Decoración
- 250 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 6 - 12 de guindas en almíbar (opcjonalnie)
- 6 - 12 almendras crudas sin piel (opcjonalnie)
- 2 cucharadas de mermelada (opcjonalnie)
- 2 cucharadas de azúcar glas (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 576 kJ / 138 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bambas de nata
1h 50min
Bollos de mantequilla de Bilbao
5h
Pastas de avellanas
1h 45 min
Crema pastelera
10min
Galletas de mantequilla
50min
Lenguas de gato con chocolate
40min
Pastas de nata cubiertas de chocolate
45min
Petisús (éclairs)
1h 50min
Pastas de té rellenas de mermelada
50min
Rosquillas
30min
Galletas danesas
35min
Profiteroles
2h