Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 180 g de agua
- 95 g de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- 90 g de margarina
- 560 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
- 20 g de levadura de panadería deshidratada (4 sobres)
- 1 huevo batido para pincelar
Crema de mantequilla
- 200 g de azúcar
- 100 g de agua
- 200 g de mantequilla Lurpak® a temperatura ambiente
- 1 - 2 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1166 kJ / 279 kcal
- Białko
- 4.16 g
- Węglowodany
- 35.66 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.05 g
Alternatywne przepisy
Roscón de Reyes
4 godz.
Brioche
8 Std.
Carolinas
50min
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9 godz. 15 min
Carbayones
1h 25min
Pastel vasco (Gateau basque)
3 Std. 10 Min
Talos con chistorra a la sidra
1 godz.
Rosquillas
30 min
Suizos
2 godz. 30 min
Quesada pasiega
45 min
Pastas de té rizadas
40 min
Leche frita
2 godz. 45 min