Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 500 g de leche
- 60 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 1 cucharada de azúcar vainillado
- 70 g de azúcar
Masa choux
- 120 g de leche
- 130 g de agua
- 100 g de mantequilla
- 1 pellizco de sal
- 5 g de azúcar
- 160 g de harina de repostería
- 4 huevos (60-65 g c/u)
Glaseado y montaje
- 200 g de azúcar glas
- 1 clara de huevo
- 4 - 5 gotas de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 270 kJ / 65 kcal
- Białko
- 1.88 g
- Węglowodany
- 7.78 g
- Tłuszcz
- 2.88 g
- Błonnik
- 0.12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bambas de nata
1 Std. 50 Min
Crema pastelera
10 Min
Masa choux
2h
Carbayones
1h 25min
Berlinesas rellenas de chocolate a la canela
1 godz. 30 min
Canutillos de crema
3h
Milhojas con crema pastelera y nata
1 godz.
Suizos
2h 30min
Tarta San Marcos
4h
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1 godz.
Pastas de té rizadas
40 Min
Profiteroles
2h