Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho genovés
- 1 cucharadita de mantequilla
- 4 huevos
- 120 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
Almíbar
- 100 g de agua
- 130 g de azúcar
- 20 g de zumo de limón
Crema de yemas
- 150 g de azúcar
- 50 g de agua
- 4 yemas de huevo
- 1 cucharada de maicena
Montaje
- 500 g de nata montada
- 2 cucharadas de azúcar (para caramelizar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2138 kJ / 512 kcal
- Białko
- 6.18 g
- Węglowodany
- 66.08 g
- Tłuszcz
- 24.68 g
- Błonnik
- 0.62 g
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3 Std.
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3u. 40min
Crema pastelera
10min
Tarta Sacher
3 Std.
Petisús (éclairs)
1u. 50min
Milhojas con crema pastelera y nata
1h
Nata de trufa
8 Std. 15 Min
Bambas de nata
1u. 50min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1h
Buñuelos de viento
1h
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2h 35min
Brazo de gitano
3 Std.