Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 250 g de leche
- 35 g de azúcar
- 30 g de harina de repostería
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- ½ cucharadita de azúcar vainillado
Otras elaboraciones y montaje
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 2 cucharadas de azúcar glas
- 1 lámina de masa de hojaldre de 30x40 cm (aprox. 275 g)
- 1 huevo batido para pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 928 kJ / 222 kcal
- Białko
- 4.01 g
- Węglowodany
- 15.06 g
- Tłuszcz
- 16.19 g
- Błonnik
- 0.43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3h 40min
Tarta San Marcos
4u.
Xuxos de crema
1 Std. 30 Min
Crema pastelera
10min
Milhojas de chocolate y nata
2 Std. 30 Min
Canutillos de crema
3hod.
Cañas de nata
30min
Petisús (éclairs)
1 Std. 50 Min
Bambas de nata
1 Std. 50 Min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1小时
Buñuelos de viento
1小时
Brazo de gitano
3hod.