Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 trozo de mantequilla para engrasar
- 4 huevos
- 400 g de azúcar (y 4-5 cucharadas más para espolvorear)
- 200 g de mantequilla en trozos
- 200 g de nata
- 400 g de harina de repostería
- 1 sobre de levadura química en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2287.2 kJ / 547.2 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 73.5 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roscón gallego
1 godz. 30 min
Empanada de raxo
2h 30min
Brioche con frutas y pasas
3h 10min
Orejas de carnaval
30 min
Empanada de maíz con vieiras
1 godz. 30 min
Empanada de bacalao y manzana
1h 40min
Empanada de maíz con berberechos
1h 15min
Empanada de bacalao con pasas (sin levadura)
1 Std. 50 Min
Filloas
1h
Larpeira
1sa 55 dk
Vieiras "Rias baixas"
1 godz. 10 min
Empanada gallega de manzana
3h 45min