Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 trozo de mantequilla para engrasar
- 4 huevos
- 400 g de azúcar (y 4-5 cucharadas más para espolvorear)
- 200 g de mantequilla en trozos
- 200 g de nata
- 400 g de harina de repostería
- 1 sobre de levadura química en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2287.2 kJ / 547.2 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 73.5 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo gallego exprés
30 min
Vieiras "Rias baixas"
1 godz. 10 min
Filloas
1 godz.
Melindres (Galicia)
1 godz.
Empanada de maíz con congrio
2 godz.
Empanada de raxo
2 godz. 30 min
Orejas de carnaval
30 min
Empanada gallega de manzana
3h 45min
Roscón gallego
1 godz. 30 min
Bundt cake de chocolate
2 godz.
Empanada de maíz con berberechos
1 godz. 15 min
Larpeira
1 godz. 55 min