Brokkoli mit leichter Schnittlauchhollandaise und Ei
TM6 TM5

Brokkoli mit leichter Schnittlauchhollandaise und Ei

4.5 (155 ocen)

Składniki

  • 500 g Wasser
  • 6 Eier (Größe M)
  • 500 g Brokkoli, in Röschen (2-3 cm, siehe Tipp)
  • 150 g Butter, in Stücken
  • 200 - 250 g Naturjoghurt (3,6% Fett)
  • ¾ - 1 TL Salz
  • ½ - ¾ TL Pfeffer, frisch gemahlen
  • 1 - 2 TL Zitronensaft, frisch gepresst
  • ¾ TL Senf
  • 1 Bund Schnittlauch, frisch

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2009 kJ / 479 kcal
Białko
17 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
43 g
Tłuszcz nasycony
23 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy