Wersje kompatybilne
Brokkoli mit leichter Schnittlauchhollandaise und Ei
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 6 Eier (Größe M)
- 500 g Brokkoli, in Röschen (2-3 cm, siehe Tipp)
- 150 g Butter, in Stücken
- 200 - 250 g Naturjoghurt (3,6% Fett)
- ¾ - 1 TL Salz
- ½ - ¾ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 - 2 TL Zitronensaft, frisch gepresst
- ¾ TL Senf
- 1 Bund Schnittlauch, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2009 kJ / 479 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Tłuszcz nasycony
- 23 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brokkolisalat / Brokkoli-Feta-Aufstrich
10 dk
Menü: Rohkostsalat, Gefüllte Zucchini mit Couscous; Crema Catalana
1h 30min
Brokkoli und Erdäpfel mit Gorgonzola-Sauce
30 min
Fenchel-Spargel-Salat mit weichem Camembert
30 min
Spargel mit Heurigen und Joghurthollandaise
45min
Gurkensalat mit Räucherforelle
30 min
Gedämpfter Brokkoli mit Cheddar Chili Cheese Sauce
30 min
Gemüseplatte mit Petersilien-Zitronensauce
50 min
Risonisalat mit Kohlpesto
50 min
Karfiol-Ei-Salat mit Senfdressing
35 min
Karfiol mit grüner Mandelsauce
45min
Karotten-Gurken-Salat
15 min