Wersje kompatybilne
Brokkoli mit leichter Schnittlauchhollandaise und Ei
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 6 Eier (Größe M)
- 500 g Brokkoli, in Röschen (2-3 cm, siehe Tipp)
- 150 g Butter, in Stücken
- 200 - 250 g Naturjoghurt (3,6% Fett)
- ¾ - 1 TL Salz
- ½ - ¾ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 - 2 TL Zitronensaft, frisch gepresst
- ¾ TL Senf
- 1 Bund Schnittlauch, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2009 kJ / 479 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Tłuszcz nasycony
- 23 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Warmer Gemüsesalat mit pochierten Eiern
1 Std.
Spargel mit heurigen Erdäpfeln und Joghurthollandaise
45 Min
Romanesco-Salat
1 godz. 45 min
Gurkensalat mit Räucherforelle
30min
Gedämpfter Brokkoli mit Cheddar Chili Cheese Sauce
30min
Spargel mit Heurigen und Joghurthollandaise
45 Min
Sutt (gekochte Erdäpfel mit Topfen und Käse)
40 Min
Brokkoli und Erdäpfel mit Gorgonzola-Sauce
30min
Kohlrabi Kartoffel Ragout mit RUPP Camembert
35 Min
Karfiol-Ei-Salat mit Senfdressing
35 Min
Karotten-Gurken-Salat
15 dk
Erdäpfel-Sellerie-Püree
35 Min