Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 1 TL Salz
- 1 Karfiol (à ca. 800 g)
- 4 Eier
- 1 roter Paprika
- 1 Frühlingszwiebel, klein
- ½ Bund Schnittlauch, frisch (opcjonalnie)
- 20 g Estragonsenf
- 20 g Honig
-
30
g Apfelessig
lub 30 g weißer Balsamico-Essig - 50 g Olivenöl
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr zur Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1030 kJ / 246 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 757 mg
Alternatywne przepisy
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40 min.
Spargel mit Heurigen und Joghurthollandaise
45 min.
Kohlsprossen-Salat mit Mandeln und Cranberrys
35min
Gurkensalat mit Räucherforelle
30min
Erdäpfelsalat
1h
Rote-Rüben-Salat mit Blutorangenvinaigrette
40 min.
Gelber Fisolensalat
40 min.
Nudelsalat mit Joghurtdressing
45 min.
Karotten-Gurken-Salat
15 min
Kräutertopfen
15 min
Lauwarmer Krautsalat
10 min.
Brokkoli mit leichter Schnittlauchhollandaise und Ei
35min