Urządzenia i Akcesoria
Egli-Knusperli
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
Tartaresauce
-
Petersilie (20 g), Blätter abgezupft1 Bund
-
Essiggurken in Stücken (3 cm)50 g
-
rote Zwiebeln halbiert30 g
-
hartgekochte Eier2
-
Sonnenblumenöl250 g
-
Ei1
-
Zitronensaft2 TL
-
grobkörniger Senf2 TL
-
Salz¾ TL
-
Pfeffer1 Msp.
Knusperli
-
Bier200 g
-
Weissmehl160 g
-
Salz1 ¼ TL
-
Butter50 g
-
weisser Pfeffer¼ TL
-
Frittieröl1 l
-
Eglifilets ohne Haut, je nach Grösse längs halbiert500 g
-
Weissmehl1 EL
-
Bio-Zitrone in Schnitzen1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
33.8 g
Kalorie
4600 kJ /
1098.9 kcal
Tłuszcz
95.9 g
Węglowodany
23.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bündner-Spätzli (2 Portionen)
45 Min
Risotto milanese
30 Min
Poulet-Piccata auf Ratatouille
40 Min
Crevetten Sweet and Sour
40 Min
Knöpfli
50 Min
Stroganoff
45 Min
Poulet mit Spargeln und Reis an Weisswein-Specksauce
45 Min
Knöpfli
50 Min
Bündner Gerstensuppe
55 Min
Fischknusperli mit Tartarsauce
50 Min
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1 Std.
Züri-Gschnätzlets
50 Min