Egli-Knusperli

Egli-Knusperli

4.8 36 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Tartaresauce
  • Petersilie (20 g), Blätter abgezupft
    1 Bund
  • Essiggurken in Stücken (3 cm)
    50 g
  • rote Zwiebeln halbiert
    30 g
  • hartgekochte Eier
    2
  • Sonnenblumenöl
    250 g
  • Ei
    1
  • Zitronensaft
    2 TL
  • grobkörniger Senf
    2 TL
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    1 Msp.
Knusperli
  • Bier
    200 g
  • Weissmehl
    160 g
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Butter
    50 g
  • weisser Pfeffer
    ¼ TL
  • Frittieröl
    1 l
  • Eglifilets ohne Haut, je nach Grösse längs halbiert
    500 g
  • Weissmehl
    1 EL
  • Bio-Zitrone in Schnitzen
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 33.8 g
Kalorie 4600 kJ / 1098.9 kcal
Tłuszcz 95.9 g
Węglowodany 23.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...