![Egli-Knusperli Egli-Knusperli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/52F0D8E7-24CA-4600-89C2-D0F7CF10D9CD/Derivates/192ba4a1-2fe5-4ef4-b5f7-cb0f0109a2c8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tartaresauce
- 1 Bund Petersilie (20 g), Blätter abgezupft
- 50 g Essiggurken, in Stücken (3 cm)
- 30 g rote Zwiebeln, halbiert
- 2 hartgekochte Eier
- 250 g Sonnenblumenöl
- 1 Ei
- 2 TL Zitronensaft
- 2 TL grobkörniger Senf
- ¾ TL Salz
- 1 Msp. Pfeffer
Knusperli
- 50 g Butter
- 200 g Bier
- 160 g Weissmehl
- 1 ¼ TL Salz
- ¼ TL weisser Pfeffer
- 1 l Frittieröl
- 500 g Eglifilets ohne Haut, je nach Grösse längs halbiert
- 1 EL Weissmehl
- 1 Bio-Zitrone, in Schnitzen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4600 kJ / 1098.9 kcal
- Białko
- 33.8 g
- Węglowodany
- 23.3 g
- Tłuszcz
- 95.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Züri-Gschnätzlets
50min
Risotto milanese
30min
Älpler Magronen
45min
Knöpfli
50min
Älpler Magronen
45min
Bündner-Spätzli (2 Portionen)
45min
Bündner Capuns
35min
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1j
Fischknusperli mit Tartarsauce
50min
Poulet-Piccata auf Ratatouille
40min
Brätchügeli-Pastetli mit Erbsli und Rüebli
35min
Poulet-Curry-Salat (2 Portionen)
30min