Egli-Knusperli
TM6 TM5

Egli-Knusperli

4.8 (27 ocen)

Składniki

Tartaresauce

  • 1 Bund Petersilie (20 g), Blätter abgezupft
  • 50 g Essiggurken, in Stücken (3 cm)
  • 30 g rote Zwiebeln, halbiert
  • 2 hartgekochte Eier
  • 250 g Sonnenblumenöl
  • 1 Ei
  • 2 TL Zitronensaft
  • 2 TL grobkörniger Senf
  • ¾ TL Salz
  • 1 Msp. Pfeffer

Knusperli

  • 50 g Butter
  • 200 g Bier
  • 160 g Weissmehl
  • 1 ¼ TL Salz
  • ¼ TL weisser Pfeffer
  • 1 l Frittieröl
  • 500 g Eglifilets ohne Haut, je nach Grösse längs halbiert
  • 1 EL Weissmehl
  • 1 Bio-Zitrone, in Schnitzen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
4600 kJ / 1098.9 kcal
Białko
33.8 g
Węglowodany
23.3 g
Tłuszcz
95.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy