Pouletspiesse mit Erdnuss-Satay-Sauce

Pouletspiesse mit Erdnuss-Satay-Sauce

4.8 113 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
30 Stück

Składniki

  • Pouletbrustfilets, ohne Haut
    1200 g
Marinade
  • Zwiebeln in Hälften
    2
  • Knoblauchzehen
    3 - 4
  • Ingwer 3 cm, dünn geschnitten
    1 Stück
    2 TL Ingwer, getrocknet, gemahlen
  • Koriander, gemahlen
    3 TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    3 TL
  • Zitronengras, frisch gefriergetrocknet oder gemahlen
    2 TL
  • Sesamöl, virgin von ungeröstetem Sesam
    50 g
  • Sojasauce
    50 g
  • Sambal Oelek
    2 TL
Erdnuss-Satay-Sauce
  • geröstete, gesalzene Erdnüsse
    200 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • grüne Currypaste
    20 g
    20 g gelbe Currypaste
  • Sesamöl, virgin von ungeröstetem Sesam
    1 EL
  • Limettensaft
    1 EL
    1 EL Zitronensaft
  • Kokosnussmilch
    400 g
  • Zucker
    20 g
  • Salz
    ½ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 12 g
Kalorie 538 kJ / 129 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...