Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano a pezzi (3-4 cm)
- 30 g di pecorino a pezzi (3-4 cm)
- 30 g di pinoli
- ½ spicchio di aglio
- 80 g di foglie di basilico fresco, lavate e asciugate delicatamente
- 130 g di olio extravergine di oliva
- 1200 g di acqua
- 250 g di patate a pezzi (1-2 cm)
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 400 g di pasta secca tipo trenette o linguine
- 100 g di fagiolini verdi a pezzi (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2217 kJ / 530 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Condimento allo yogurt
5 Min
Asparagi con patate e salsa olandese allo yogurt
45min
Menù: risotto agli spinaci con insalata di carote e mele
Brak ocen
Polenta con salsa alla panna e champignons
50min
Stufato di manzo con patate e pasta
Brak ocen
Trote con riso alle verdure
45min
Tagliata di manzo con salsa teriyaki e riso
2h
Spaghetti cinesi con verdure e filetto di maiale
50min
Riso casimiro
45min
Maccheroni dell'alpigiano
30 Min
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35 min
Polenta
1 Std.