Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dientes de ajo
- 40 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de extracto de buey (Bovril®)
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
- 1 cucharadita de maicena (opcjonalnie)
- 200 g de cerveza
- 800 g de cardo cocido (en conserva) escurrido
- 100 g de dados de beicon
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 826 kJ / 198 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lombarda salteada con ajo y jamón
25 min
Judías verdes con tomate
45 min
Borrajas con gambas
40 min
Patatas a la riojana
40 min
Porrusalda con bacalao
40 min
Cardo con carabineros
1 Std.
Calamares en su tinta
1h 5min
Porrusalda con calabaza
50 Min
Sopa de ajo
40 min
Cardo con almendras
20 Min
Setas de cardo con jamón
25 min
Judías pintas con chipirones en su tinta
40 min