Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 g de agua
- 1 - 2 hojas de laurel secas
- 3 nécoras grandes (aprox. 200 g c/u)
- 3 cigalas enteras crudas medianas (aprox. 100 g c/u)
- 1 cucharada de sal gorda
- 300 - 400 g de cubitos de hielo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 559 kJ / 134 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 0.2 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almejas con salsa de azafrán
30 min
Bígaros al vapor de algas
30 min
Almejas a la marinera
30 min
Mariscada
3h 30min
Ensalada de rape con patatas, pimientos y vinagreta de aceitunas (Al vacío)
1j 55 menit
Centollos con cabrales y sidra
1h
Berberechos al vapor con lima
20 min
Mejillones con salsa de vino blanco y nata
45 min
Berberechos al natural con limón
2 Std. 15 Min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 min
Mejillones al vino
30 min
Berberechos en salsa verde
1h