Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de nata (35% de grasa)
- 40 g de azúcar
- 250 g de chocolate blanco en trozos
- 6 - 8 tiras de piel de limón
- 50 g de agua templada
- 1 sobre de gelatina neutra en polvo (10 g)
- 500 g de fresas limpias (y 8 más para decorar)
- 30 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1756 kJ / 420 kcal
- Białko
- 4.38 g
- Węglowodany
- 29.41 g
- Tłuszcz
- 31.65 g
- Błonnik
- 1.01 g
Alternatywne przepisy
Blanco y negro de requesón
1h 30 min
Vasitos de crema de avellanas y galletas para dos
15min
Postre de plátano a capas
15min
Semifrío de plátano con salsa de toffee
2u.
Bavaroise de vainilla y fresa
4 Std. 15 Min
Mini cheesecake de plátano
2h 20 min
Mousse de chocolate blanco y fresa para dos
2h 20 min
Crema de chocolate blanco con frutos rojos
40min
Serradura (Badajoz)
12h 15min
Tarta mousse de limón
4h 30min
Vasitos de cheesecake con dulce de leche
2h 15min
Postre de limón
5 Min