Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de chou pommé (frisé ou lisse) coupé en morceaux de 4-5 cm
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 3 gousses d'ail, pelées et dégermées
- 500 g de pommes de terre farineuses, spécial purée, pelées et coupées en dés
- 150 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 4 tranches de poitrine de porc en tranches salée et séchée, type ventrèche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1455 kJ / 348 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratinée aux oignons
50min
Baeckeoffe revisité par Eric Guérin
2h 10min
Soupe corse
13 godz. 15 min
Scotch broth (bouillon écossais)
1h
Gratin de roulés de courgette au bœuf
1 Std. 25 Min
Soupe portugaise à la morue
30min
Consommé de bœuf
35min
Storzapretti (boulettes corses aux blettes et brocciu)
55min
Bouillon de poule aux boulettes de pain
1 Std. 10 Min
Soupe mexicaine du placard
25min
Soupe à l'oignon
1 Std. 10 Min
Colcannon irlandais
1 Std. 10 Min