
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de pommes pelées, épépinées et coupées en morceaux
- 50 g d'eau
- 2 sachets de sucre vanillé (15 g)
- 5 g de levure boulangère fraîche
- 130 g de lait
- 20 g de sucre en poudre
- 270 g de farine de blé type 45
- 4 jaunes d'œufs
- 40 g de beurre coupé en dés à température ambiante
- le zeste d'un citron jaune râpé
- 5 g de sel
- farine de blé pour fariner
- 1 l d'huile de friture (arachide ou tournesol)
- sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 96 kcal / 405 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g