Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La détrempe (la veille)
- 120 g d'eau
- 120 g de lait demi-écrémé
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55 et un peu pour le plan de travail
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sel
- 50 g de beurre doux, en morceaux
Le jour même
- 250 g de beurre doux (1 plaquette entière)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1596 kJ / 381.5 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 184.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche espagnole
2h 45min
Saint-honoré - Bruno Dinel
2h 20min
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Petits pains aux raisins
24h
Saint-honoré au citron
2h 25 min
Pain surprise
24h
Boules de Berlin à la compote de pommes
3h 55 min
Roulé brioché aux fruits confits
3 godz. 10 min
Pain au chocolat
24h
Petits pains au chocolat
13 Std.
Crème pâtissière Mode Sauce
15min
Brioche de Jeanne
4h 15 min.