Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La détrempe (la veille)
- 120 g d'eau
- 120 g de lait demi-écrémé
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55 et un peu pour le plan de travail
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sel
- 50 g de beurre doux, en morceaux
Le jour même
- 250 g de beurre doux (1 plaquette entière)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1596 kJ / 381.5 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 184.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain ciabatta
3h 45 min
Baguette tradi'graines
3 Std. 30 Min
Baguette viennoise
4h 25min
Pain cocotte
2h 20min
Pain de mie moelleux
3h 25 min
Pain de mie
3h 20 min
Pain au chocolat
24h
Briochettes feuilletées
2h 45min
Petits pains aux raisins
24h
Baguette tradition et baguette épi
5 Std. 15 Min
Pâte feuilletée maison
1 godz.
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15 min