Bugnes à la fleur d'oranger

Bugnes à la fleur d'oranger

4.0 144 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
40 pièces

Składniki

  • 500 g de farine de blé et 50 g pour fariner
  • 125 g de beurre coupé en dés
  • 50 g d'eau
  • 1 sachet de levure boulangère sèche
  • 3 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
  • 100 g de sucre en poudre
  • 4 œufs
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • ½ c. à café de sel
  • 1 l d'huile de friture (arachide ou tournesol)
  • 3 c. à soupe de sucre glace

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 124 kcal / 520 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...