Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine de blé, et 50 g pour fariner
- 125 g de beurre, coupé en dés
- 50 g d'eau
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 3 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 100 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ½ c. à café de sel
- 1 l d'huile de friture (arachide ou tournesol)
- 3 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 520 kJ / 124 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bugnes du carnaval
3 godz. 35 min
Gâteau roulé à la confiture
30min
Saucisson brioché de Lyon
3h 25 min.
Briochettes aux pralines
3u. 50min
Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger
3h 15 min
Quenelles nature sauce nantua
3h 40min
Oreillettes
3h 40min
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1h 15 min
Galette briochée aux pralines roses
7 Std. 25 Min
Tarte à la praline
3h 20min
Saucisson brioché
2 Std. 50 Min
Biscuit roulé
1h 50 min