Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine de blé, et 50 g pour fariner
- 125 g de beurre, coupé en dés
- 50 g d'eau
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 3 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 100 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ½ c. à café de sel
- 1 l d'huile de friture (arachide ou tournesol)
- 3 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 520 kJ / 124 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saucisson brioché de Lyon
3h 25min
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1h 15min
Petits beignets de carnaval
3 Std.
Gâteau roulé à la confiture
30min
Quenelles nature sauce nantua
3 godz. 40 min
Oreillettes
3 godz. 40 min
Bugnes du carnaval
3h 35min
Galette briochée aux pralines roses
7 Std. 25 Min
Bûche de Noël à la crème de marrons
1 Std. 45 Min
Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger
3h 15min
Saucisson brioché
2hod. 50min
Beignets de courgettes comme des acras
1 Std. 45 Min