Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 100 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 200 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 75 g d'eau
- 1 pincée de sel
La garniture
- 200 g de crème fraîche
- 3 œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 25 g de calvados
- 800 g de pommes, épluchées, épépinées et coupées en deux
- 30 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1294.4 kJ / 310.3 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
Alternatywne przepisy
Moelleux aux pommes
50min
Far aux pruneaux
1 godz. 5 min
Tarte amandine aux poires
3h 25 min.
Quatre-quarts à l'ananas
45min
Amandine aux abricots
1h 30min
Quatre-quarts aux poires
55min
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3 godz. 35 min
Moelleux aux pommes et caramel au beurre salé
50min
Gâteau à l'ananas caramélisé
40min
Tarte aux pommes sur lit de compote
1h 30min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min
Tarte poire-chocolat
55min