Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 100 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 200 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 75 g d'eau
- 1 pincée de sel
La garniture
- 200 g de crème fraîche
- 3 œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 25 g de calvados
- 800 g de pommes, épluchées, épépinées et coupées en deux
- 30 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1294.4 kJ / 310.3 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
Alternatywne przepisy
Moelleux aux pommes
50min
Gratin de poire aux amandes
45min
Moelleux aux pommes et caramel au beurre salé
50min
Tarte amandine aux poires
3h 25min
Far aux pommes
1h
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h
Quatre-quarts aux poires
55 min
Flaugnarde aux poires
50min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min
Tarte aux poires et pépites de chocolat
1h
Gâteau à l'ananas caramélisé
40min
Tarte poire-chocolat
55 min