Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de salmón fresco sin piel ni espinas en 4-6 lomos
- 1 cucharada de jengibre fresco rallado
- 4 pellizcos de sal
- 4 pellizcos de pimienta molida
- 200 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 600 g de puerro en rodajas de 2 cm
- 3 - 4 gotas de tabasco
- 120 g de mantequilla fundida
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 14 láminas de masa filo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2139 kJ / 511 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 37.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 258.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wrap de tortilla con espinacas y champiñón
40 Min
Lasaña de champiñones
2 Std.
Coliflor con pesto de pistachos
1h
Quiche de espárragos blancos con masa filo
1h
Tarta fría de espárragos y guisantes
5u. 15min
Crema de calabaza con langostinos dorados
1h
Samosas de espinacas y queso feta
30 Min
Salmón al horno con pesto de brócoli
30 Min
Pie relleno de pavo y verduras
1 Std. 45 Min
Pastel crujiente de verduras y garbanzos
1 Std. 10 Min
Salmón en costra con puré de guisantes y espinacas
40 Min
Bacalao con bechamel sobre salsa de pimientos
45 Min