Zuppa di funghi e patate

Zuppa di funghi e patate

4.5 14 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
6 porzioni

Składniki

  • di cipolla tagliate a metà
    150 g
  • di patate a pasta farinosa, pelate, a pezzi
    400 g
  • di porri a pezzi
    100 g
  • di acqua
    1000 g
  • di dado per brodo vegetale in pasta (prodotto vegano)
    4 cucchiaini
  • di olio di oliva
    2 cucchiai
  • di funghi, freschi (gallinacci, porcini, champignon), a fette
    300 g
  • di crema da montare vegana (ad es. panna di soia o panna alle noci di acagiù)
    200 g
  • di sale a seconda dei gusti
    1 - 1 ½ cucchiaino
  • di pepe, macinato fresco
    ½ cucchiaino
  • di aceto di vino bianco
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 218 kcal / 914 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...