Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolla, tagliate a metà
- 400 g di patate a pasta farinosa, pelate, a pezzi
- 100 g di porri, a pezzi
- 1000 g di acqua
- 4 cucchiaini di dado per brodo vegetale in pasta (prodotto vegano)
- 2 cucchiai di olio di oliva
- 300 g di funghi, freschi (gallinacci, porcini, champignon), a fette
- 200 g di crema da montare vegana (ad es. panna di soia o panna alle noci di acagiù)
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale, a seconda dei gusti
- ½ cucchiaino di pepe, macinato fresco
- 1 cucchiaino di aceto di vino bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 914 kJ / 218 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di zucca
35 dk
Zuppa di asparagi e aneto
25 Min
Crema di piselli e zenzero con salmone al limone e broccoli
1sa
Crema di zucchine
30 Min
Fideuà di verdure
Brak ocen
Zuppa di zucca
35 dk
Vellutata al peperone rosso e zenzero
50 dk
Vellutata di piselli
40 Min
Zuppa di patate e lenticchie con speck
40 Min
Vellutata di funghi champignon
20 min
Zuppa di zucchine con formaggio fresco
35 dk
Zuppa Tom Kha Gai
35 dk