Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Entenbrust à l'Orange
- 1850 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
- 1 Entenbrust, mit Haut (250-350 g), 3 cm dick (z. B. Barbarie Entenbrust)
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Orange, unbehandelt, klein, in 4 Scheiben (3-5 mm)
Orangen-Zabaglione und Fertigstellung
- 40 g Orangensaft, frisch gepresst
- ½ TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- 2 Prisen Salz
- 2 - 3 Prisen weißer Pfeffer, nach Geschmack
- 1 - 2 Prisen Cayenne-Pfeffer, nach Geschmack
- 3 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1752 kJ / 419 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
1h 20min
Roastbeef mit Kartoffelecken und Kerbelremoulade
1h 30 min.
Maispoularde mit Cherry-Tomaten
1h 15 min.
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
1h 20min
Entenbrust mit grünem Spargel und Polenta
1hod. 50min
Lammfilets mit Lavendel
13h
Kalbskoteletts Sous-vide
1h 10 min.
Rindersteaks (medium) mit Kräuter-Knoblauch-Butter
1h 25min
Lachs mit Teriyaki-Mayonnaise und Tomatensalat
2h
Roastbeef mit Kartoffelecken und Kerbelremoulade
1h 30 min.
Rinderfiletsteaks Sous-Vide
1h 30 min.
Rinderfilet Sous-Vide für sechs
1h 30 min.