Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
TM6

Entenbrust mit Orangen-Zabaglione

3.6 (99 ocen)

Składniki

Entenbrust à l`Orange

  • 1190 g Wasser
  • 10 g Zitronensaft
  • 2 Entenbrustfilets, mit Haut (à ca. 250-350 g), z. B. Barbarie Entenbrust
  • ¼ TL Salz
  • ⅛ TL Pfeffer
  • 1 Orange, klein, in 4 Scheiben (3-5 mm)

Orangen-Zabaglione und Fertigstellung

  • 40 g Orangensaft, frisch gepresst
  • ½ TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht,
    lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • ⅛ TL Salz
  • 2 - 3 Prisen weißer Pfeffer
  • 1 - 2 Prisen Cayenne-Pfeffer
  • 3 Eigelb

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1737 kJ / 415 kcal
Białko
30 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
30 g
Błonnik
0.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy