Rib Eye mit Béarnaise

Rib Eye mit Béarnaise

4.4 28 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1360 g
  • Zitronensaft
    3 TL
  • Rib Eye (à ca. 350 g)
    2
  • Rosmarin
    4 Zweige
  • Thymian
    4 Zweige
  • Knoblauchzehen angedrückt
    2
  • Butter, gesalzen (à 2 cm)
    2 Stücke
  • Butter weich, in Stücken
    250 g
  • Eigelb
    2
  • Worcester-Sauce
    3 - 4 Spritzer
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    3 Prisen
  • Kerbel abgezupft
    5 Stängel
  • Estragon in feinen Streifen
    3 Stängel
  • Öl zum Braten
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen zum Würzen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 42 g
Kalorie 3427 kJ / 818 kcal
Tłuszcz 73 g
Błonnik 0.1 g
Węglowodany 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...