Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon rouge, coupé en deux
- 4 œufs
- 1 ¼ c. à café de sel
- 4 pincées de poivre, moulu
- 1200 g d'eau
- 3 c. à café d'huile d'arachide
- 160 g de riz basmati
- 2 gousses d'ail
- 25 - 30 g de gingembre, frais, en fines lamelles
- 2 échalotes
- ½ - 1 piment vert, frais, épépiné, selon les goûts
- 150 g de champignons de Paris, blancs, frais, en tranches (5 mm)
- 150 g de poivron vert, en lamelles (1 cm)
- 150 g de poivron rouge, en lamelles (1 cm)
- 200 g de petits épis de maïs, en conserve
- 80 g de pousses de soja, fraîches
- 25 g de sauce de soja
- ½ bouquet de coriandre, fraîche, hachée, pour décorer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1532 kJ / 363 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 8 g