
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon rouge coupé en deux
- 4 œufs
- 1 ¼ c. à café de sel
- 4 pincées de poivre, moulu
- 1200 g d'eau
- 3 c. à café d'huile d'arachide
- 160 g de riz basmati
- 2 gousses d'ail
- 25 - 30 g de gingembre, frais en fines lamelles
- 2 échalotes
- ½ - 1 piment vert, frais épépiné, selon les goûts
- 150 g de champignons de Paris, blancs, frais en tranches (5 mm)
- 150 g de poivron vert en lamelles (1 cm)
- 150 g de poivron rouge en lamelles (1 cm)
-
200
g de petits épis de maïs, en conserve
lub 200 g de pois mange-tout -
80
g de pousses de soja, fraîches
lub 80 g de pousses de soja, en conserve égouttées - 25 g de sauce de soja
- ½ bouquet de coriandre, fraîche hachée, pour décorer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 363 kcal / 1532 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Węglowodany
- 52 g
- Błonnik
- 8 g