Urządzenia i Akcesoria
Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Stücke
Składniki
Teig
-
Weizenkörner150 g
-
Mehl50 g
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten50 g
-
Salz1 TL
-
Wasser60 g
Füllung und Fertigstellung
-
Maronen, gegart, geschält vakuumverpackt200 g
-
Wasser500 g
-
Rosenkohl TK, aufgetaut, halbiert450 g
-
gekochter Schinken gewürfelt (2 cm)150 g
-
Crème fraîche400 g
-
Eier4
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer1 TL
-
Muskat½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
15 g
Kalorie
1831 kJ /
437 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
7.1 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die Kracher!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Spargelquiche
1 godz. 15 min
Rote Zwiebel-Tarte mit Feta und Feigen
1 godz. 30 min
Speck-Apfel-Quiche
2 godz.
Möhrenquiche mit Salbei
1 godz. 35 min
Möhrenquiche
1 godz. 30 min
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1 godz. 15 min
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1 godz. 20 min
Rote-Bete-Schinken-Tarte
1 godz. 20 min
Grünkohl-Quiche
1 godz. 30 min
Grünkohltarte
2 godz.
Tarte provençale
1 godz. 40 min
Kürbis-Tarte
2 godz. 35 min