Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl
- 30 g Milch
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Zucker
Belag
- 125 g Mozzarella (1 Kugel), abgetropft, in Stücken
- 400 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Öl
- 120 g Spinatblätter, frisch
- 200 g Schmand
- 3 Eier
- 1 ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Cayenne-Pfeffer, gemahlen
- 1 Prise Muskat
- 30 g Mehl
- 10 Cherry-Tomaten, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1665 kJ / 398 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Möhrenquiche mit Salbei
1h 35 min
Appenzeller-Gemüse-Quiche
1 godz. 45 min
Porreewähe
1 Std. 15 Min
Paprika-Feta-Tarte
1 Std.
Paprika-Ricotta-Quiche
2h
Quiche mit Ziegenkäse
1h 25min
Spinat-Gorgonzola-Quiche
1 Std. 15 Min
Porreetorte
1 Std. 20 Min
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1 Std.
Grünkohltarte
2h
Porree-Feta-Tarte
2h
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1 Std. 15 Min