![Venezianischer Zwiebelkuchen Venezianischer Zwiebelkuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/01316A78-7567-4474-BBF2-8A0D7490D910/Derivates/916B9C7C-38A4-4A86-B8C2-26F0B9136459.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl
- 30 g Milch
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Zucker
Belag
- 125 g Mozzarella (1 Kugel), abgetropft, in Stücken
- 400 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Öl
- 120 g Spinatblätter, frisch
- 200 g Schmand
- 3 Eier
- 1 ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Cayenne-Pfeffer, gemahlen
- 1 Prise Muskat
- 30 g Mehl
- 10 Cherry-Tomaten, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1665 kJ / 398 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1h
Porreewähe
1hod. 15min
Spinat-Gorgonzola-Quiche
1hod. 15min
Parmesan-Tarte mit roher Tomatensauce
1h 30min
Porree-Pilz-Quiche
2h 10 min
Quiche mit Porree und Räucherlachs
1h 40min
Porree-Feta-Tarte
2h
Herzhafter Käsekuchen mit Auberginen und Tomaten
2h
Kürbis-Frischkäse-Tarte
1h 30min
Paprika-Feta-Tarte
1h
Blätterteig-Gorgonzola-Quiche
1h
Porreetorte
1h 20min