Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Schalotten, halbiert
- 300 g Hähnchenbrust, in Würfeln (ca. 2 cm)
- 70 g Butter, in Stücken
- 200 g Champignons, geviertelt oder geachtelt
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 8 Königinpasteten (z. B. von Lacroix), ggf. ausgehöhlt
- 60 g Mehl
- 400 g Milch
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 1 - 2 Spritzer Zitronensaft
- 2 - 3 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1283 kJ / 306 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto milanese
30 min
Gebackene Eier mit Spinat
40 min
Karamellcreme (Flan)
5 Std. 30 Min
Coq au vin
2h
Panzerotti alla Romana
55 min
Pouletcurry
35min
Boeuf Bourguignon
2h
Bündner Capuns
35min
Käsefondue (mediterran)
25 min
Bündner-Spätzli (2 Portionen)
45 min
Spaghetti aglio e olio mit Tintenfischringen
1 godz.
Rahmspinat mit Macadamia und Safran
35min