Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Schalotten, halbiert
- 300 g Hähnchenbrust, in Würfeln (ca. 2 cm)
- 70 g Butter, in Stücken
- 200 g Champignons, geviertelt oder geachtelt
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 8 Königinpasteten (z. B. von Lacroix), ggf. ausgehöhlt
- 60 g Mehl
- 400 g Milch
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 1 - 2 Spritzer Zitronensaft
- 2 - 3 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1283 kJ / 306 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronen-Granita
13h
Sauce Béarnaise
15min
Quiche Lorraine
50min
Sauce Béarnaise
40min
Rieslingspasteten
2h 30min
Focaccia mit Salsiccia
2 Std.
Gougères
40min
Egli-Knusperli
1h
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35min
Safran-Butter-Sauce zu Fisch
20min
Roastbeef mit Rösti und Tatarensauce
40min
Spargel-Carbonara
30min