Buttersauce zu Fleisch oder Fisch

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Schalotten
    50 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Champignons in Stücken (2 cm)
    80 g
    80 g Fenchel, in Stücken (2 cm)
  • Rosmarin
    ½ TL
    ½ TL Kerbel
  • Butter in Stücken
    100 g
  • Rotwein, trocken
    100 g
    100 g Weißwein, trocken
  • roter Portwein
    150 g
    150 g weißer Portwein
  • Rinderfond
    100 g
    100 g Fischfond
  • Speisestärke
    1 TL
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    1 - 2 Prisen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 155.6 mg
Białko 1.6 g
Kalorie 1166.6 kJ / 278.8 kcal
Tłuszcz 20.4 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 12.9 g
Węglowodany 9.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...