Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Basilikumpesto
- 60 g Mandelstifte
- Wasser, lauwarm
- 200 g Parmesan, in Stücken (3 cm)
- 1 Knoblauchzehe
- 60 g Thai Basilikumblätter, frisch
- 170 g Olivenöl
- ½ TL Salz
Risoni mit Steinpilzen und Lachs mit Pesto und Cherrytomaten
- 1 Zitrone
- 15 g Steinpilze, getrocknet
- 3 Zweigchen Thymian, frisch, Blättchen und Stängel
- ¾ TL Salz
- ½ TL schwarze Pfefferkörner
- 110 g Zwiebeln, geviertelt
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Olivenöl, und etwas mehr zum Würzen
- 600 g Lachsfilet, frisch, mit Haut, (Sushiqualität, min. 2,5 cm dick)
- 230 g Risoni
- 80 g Weisswein
-
450
g Wasser
lub 450 g Gemüsefond - 170 g Champignons, frisch, in Scheiben (5 mm)
- 4 Zweige Cherry-Tomaten
- 60 g Pinienkerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4106 kJ / 981 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 2326 mg
Alternatywne przepisy
Ghackets mit Hörnli
30min
Schoggi-Sablés
1sa 30 dk
Poulet-Stroganoff
50min
Gedünstetes-Gemüse
10 dk
Gemüsewähe
1h
Quitten-Tarte
50min
Pastasalat mit Gemüse
1h
Speck-Muffins
50min
Panang-Curry
45 dk
Rüeblisalat mit Joghurtsauce
10 dk
Tortiglioni mit Poulet und schwarzen Oliven
35min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce (TM6)
10 dk