Urządzenia i Akcesoria
Käse-Bier-Fondue
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Petersilie abgezupft20 g
-
Knoblauchzehe1
-
Gruyère in Stücken400 g
-
Appenzeller in Stücken400 g
-
helles Hefebier500 g
-
Speisestärke30 g
-
Salz1 TL
-
Cayenne-Pfeffer½ TL
-
Muskat¼ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
2099 mg
Białko
57 g
Kalorie
3718 kJ /
889 kcal
Tłuszcz
64 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
38 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2023
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Hot Dogs mit Bierzwiebeln
35 min
Gin-Tonic-Lachs
24 godz.
Maishähnchen mit gebratener Polenta und Curry-Sauce
1 godz. 20 min
Café-de-Paris-Butter
4 godz. 10 min
Pulled-BBQ-Pilze mit Avocado-Dip
1 godz.
Bier-Senf-BBQ-Sauce
20 min
Croque Monsieur
20 min
Gegrillte Whiskey-Ananas mit Frischkäsecreme
20 min
Miso-Udon-Carbonara
25 min
Knoblauchtarte
1 godz. 15 min
Käsesüppchen mit Nuss-Topping
40 min
Tartiflette (französischer Kartoffelauflauf)
1 godz. 45 min