Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Petersilie, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 400 g Gruyère, in Stücken
- 400 g Appenzeller, in Stücken
- 500 g helles Hefebier
- 30 g Speisestärke
- 1 TL Salz
- ½ TL Cayenne-Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3718 kJ / 889 kcal
- Białko
- 57 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Tłuszcz nasycony
- 38 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 2099 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Geflügelpastete mit Pistazien und Portwein
24h
Gelbe Gazpacho mit Bacon-Chips
30 min
Croque Monsieur
20min
Scottish Eggs
1 godz.
Sacchetti mit Serrano-Feigen-Füllung und Weißweinsauce
1h 45 min
Hot Dogs mit Bierzwiebeln
35 min
Käsesüppchen mit Nuss-Topping
40 min
Eierlikör-Sabayon
15min
Safran-Risotto mit Zucchini-Mousse und Baconpulver
2h 15min
Vier-Käse-Risotto mit karamellisierten Walnuss-Birnen
35 min
Sauce Rouille
25 min
Sloppy-Joe-Hot-Dog
45 min