Rote Zwiebelsuppe mit Hackbällchen
TM6 TM5

Rote Zwiebelsuppe mit Hackbällchen

4.2 (129 ocen)

Składniki

Hackbällchen

  • 1 Knoblauchzehe
  • 250 g Hackfleisch, gemischt
  • 1 Ei
  • 35 g Paniermehl
  • ½ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer

Zwiebelsuppe und Fertigstellung

  • 180 g rote Zwiebeln, halbiert
  • 40 g Öl
  • 50 g Tomatenmark
  • 1000 g Wasser
  • 2 geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    lub 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
  • 1 Prise Pfeffer
  • ½ TL Paprika edelsüß
  • 25 g roter Portwein

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1318 kJ / 315 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
22 g
Błonnik
1.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy