Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hackbällchen
- 1 Knoblauchzehe
- 250 g Hackfleisch, gemischt
- 1 Ei
- 35 g Paniermehl
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
Zwiebelsuppe und Fertigstellung
- 180 g rote Zwiebeln, halbiert
- 40 g Öl
- 50 g Tomatenmark
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - 1 Prise Pfeffer
- ½ TL Paprika edelsüß
- 25 g roter Portwein
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1318 kJ / 315 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauerkrautsuppe mit Knoblauchsahne
40 Min
Garnelenklößchen-Suppe
20 min
Sauerkraut-Eintopf
35 Min
Hackbällchen-Suppe
35 Min
Gefüllte Eier
25 min
Knoblauchsuppe mit Hackfleischklößchen
50 Min
Gulaschsuppe
1 Std. 15 Min
Sizilianische Brotsuppe
30 Min
Paprika-Rindfleisch-Eintopf
50 Min
Makkaroni-Hackfleisch-Suppe
50 Min
Paprikasuppe mit Hackgröstl
40 Min
Hack-Linsen-Eintopf
50 Min