Rote Zwiebelsuppe mit Hackbällchen

Rote Zwiebelsuppe mit Hackbällchen

4.1 154 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

Hackbällchen
  • Knoblauchzehe
    1
  • Hackfleisch gemischt
    250 g
  • Ei
    1
  • Paniermehl
    35 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
Zwiebelsuppe und Fertigstellung
  • rote Zwiebeln halbiert
    180 g
  • Öl
    40 g
  • Tomatenmark
    50 g
  • Wasser
    1000 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Paprika edelsüß
    ½ TL
  • roter Portwein
    25 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 16 g
Kalorie 1318 kJ / 315 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...