![Taiwanese three cup chicken Taiwanese three cup chicken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/57A1C785-F350-4ECD-8D82-0D048D76740D/Derivates/487CAD85-9DF5-4D11-A5BD-4838AAADFEF7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 10 g fresh ginger root, thinly sliced
- 10 g fresh chillies, deseeded and cut into pieces
- 10 g sesame oil, toasted
- 800 g chicken legs, skin on, bone in, cut into pieces (3-4 cm)
- 20 g rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 15 g dark soy sauce
- 15 g rock sugar
- 30 g light soy sauce
- 1 sprig fresh basil, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1382 kJ / 330 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ginger sesame oil chicken
25min
Braised pork belly
55 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Sweet and sour pork ribs
40 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25min
Mapo tofu
15 min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45 min
Ginger Sesame Oil Chicken
25min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Oil-free Honey Chicken Wings
45 min
Oil-free honey chicken wings
50min
Braised Yee Mee
30 min