Urządzenia i Akcesoria
Tomatenbrot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
25 Scheiben
Składniki
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen770 g
-
passierte Tomaten, konserviert500 g
-
Hefe (30 g)¾ Würfel
-
Olivenöl30 g
-
Salz2 TL
-
Zucker1 TL
-
Basilikum, getrocknet¾ TL
-
Oregano, getrocknet¾ TL
-
Wasser zum Bestreichen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheiben
Białko
4 g
Kalorie
517 kJ /
123 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Curry-Zwiebel-Baguette
3 Std.
Stangenbrot mit Schafskäse
1 Std. 25 Min
Tomatenbrot
2 Std.
Zwiebelbrot mit Koriander
2 Std. 40 Min
Scharfes Kräuterbrot
2 Std.
Dinkel-Kräuter-Kringel
2 Std.
Tomaten-Basilikum-Brot oder -Brötchen
1 Std. 45 Min
Käsebrötchen
40 Min
Mandelbaguette
2 Std. 40 Min
Käse-Zwiebel-Brote
1 Std. 20 Min
Schnelles Schinken-Käse-Brot
1 Std.
Mediterrane Baguettes
1 Std. 30 Min