Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blinis
- 1 uovo, il tuorlo e l'albume separati
- 260 g di latte intero
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di farina tipo 0
- 50 g di farina di grano saraceno
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale
- burro q.b.
Maionese
- 250 g di olio di semi di girasole
- 5 fili di erba cipollina fresca
- 1 uovo
- 1 cucchiaio di aceto bianco
- 1 cucchiaino di senape
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 150 g di prosciutto cotto di Praga a fette
- fili di erba cipollina fresca q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1033 kJ / 247 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blinis integrali con Gorgonzola
1h
Tempura di verdure
25min
Crêpes al salmone e formaggio all'aneto
55min
Blinis alle erbe aromatiche e caprino
1h
Bao di maiale con uova di quaglia (Banh bao)
3 Std.
Biscottini cipolla e semi di zucca
50min
Canapè ai carciofi e senape (per 2 persone)
20 min
Crêpes alle zucchine
1h 15 min
Guacamole allo spumante con caviale
10 min
Blinis al curry con gamberi
1h
Crêpes di farina di mais con salsa alle arance
45min
Canestrelli salati con mousse al prosciutto
1h 30min