![Blinis con prosciutto di Praga Blinis con prosciutto di Praga](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C6B4AE60-E05F-42C7-8584-80C52BF4FB40/Derivates/6bbb5a5e-cc5a-4081-9a60-cb90a435550a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blinis
- 1 uovo, il tuorlo e l'albume separati
- 260 g di latte intero
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di farina tipo 0
- 50 g di farina di grano saraceno
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale
- burro q.b.
Maionese
- 250 g di olio di semi di girasole
- 5 fili di erba cipollina fresca
- 1 uovo
- 1 cucchiaio di aceto bianco
- 1 cucchiaino di senape
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 150 g di prosciutto cotto di Praga a fette
- fili di erba cipollina fresca q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1033 kJ / 247 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Club Sandwich agnello e pomodori con peperoni e guacamole
4sa
Conetti croccanti con mousse di Gorgonzola
5 godz. 30 min
Piccole cheesecake al pistacchio e mango
2sa 30 dk
Crumble di mele e grano saraceno
6h 20min
Dolce di biscotto e crema al formaggio
35min
Blinis al curry con gamberi
1sa
Gelato al Parmigiano reggiano
10 godz. 40 min
Cestini di frolla salata e verdure filanti
1 godz. 25 min
Blinis con burrata e scampi
1sa
Jalapeño poppers
1sa
Sacher Torte
2sa 30 dk
Blinis integrali con Gorgonzola
1sa