![Burro alle acciughe Burro alle acciughe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/200214_724-0-3538-3538.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 - 8 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 200 g di burro morbido, a pezzi (vedere varianti)
- 1 - 2 pizzichi di sale
- ½ limone preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 6606 kJ / 1579 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 170.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluzzo in salsa aioli
1 Std.
Crème caramel
2h 45min
Pere al vino con crema inglese
4h 30min
Burro all'erba cipollina
1 Std. 15 Min
Burro all'arancia
3h 30 min
Burro Montpellier
Brak ocen
Burro alla Maître d’Hotel
50 Min
Tapenade
10 Min
Burro alle nocciole
1h 30min
Crema spalmabile alla mortadella
15 Min
Salsa tartara
10 Min
Crema spalmabile ai pomodori secchi
10 Min