Torta di patate borgotarese

Torta di patate borgotarese

4.4 24 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

Pasta matta
  • 75 g di acqua
  • 35 g di olio di semi di mais
  • 35 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di sale
Ripieno
  • 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di porri a pezzi
  • 10 aghi di rosmarino fresco, lavati
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di passata di pomodoro
  • 100 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 1200 g di patate pelate e a fette sottili (2-3 mm)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 150 g di panna da cucina

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 762.2 kcal / 3191.2 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 41.1 g
Węglowodany 81.1 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 13.4 g
Sód 899.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...