![Torta di patate borgotarese Torta di patate borgotarese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5abcf75a-0433-462b-b2d1-7ec12d707d21/Derivates/3096a8ad-f289-4057-bb0b-1839a3ca37fb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta matta
- 75 g di acqua
- 35 g di olio di semi di mais
- 35 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di porri a pezzi
- 10 aghi di rosmarino fresco, lavati
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di passata di pomodoro
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 1200 g di patate, pelate e a fette sottili (2-3 mm)
- 1 cucchiaino di sale
- 150 g di panna da cucina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3191.2 kJ / 762.2 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 81.1 g
- Tłuszcz
- 41.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 899.2 mg
Alternatywne przepisy
Involtini di branzino con sugo alla puttanesca
1 Std.
Meringhe al caramello con crema inglese
30 Min
Torta di riso basmati gratinata
1 Std. 5 Min
Testaroli di farro alle noci
45min
Torta di riso salata
2 Std. 10 Min
Focaccia al formaggio
55 Min
Tortelli verdi
3h 30 min
Bomba di riso
55 Min
Gnocchi di pane e bietole (di Francesca Romana Barberini)
1 Std.
Gnocchi verdi alla romana
1 Std. 20 Min
Focaccia al formaggio di Recco
1 Std. 15 Min
Polpettone fagiolini e patate
1h 30min