Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blinis
- 1 uovo, il tuorlo e l'albume separato
- 250 g di latte intero
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di farina tipo 0
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 1 cucchiaino colmo di curry in polvere
- 1 pizzico di sale
- burro q.b.
Terminare la preparazione
- 150 g di maionese
- 30 g di ketchup
- 1 cucchiaio di brandy
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
- 18 code di gambero cotte
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 628 kJ / 150 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blinis con prosciutto di Praga
1 godz.
Mousse all'avocado
15 Min
Bagels con uovo e composta al bacon
5h 40min
Zuppa di tagliatelle vietnamita con manzo (Pho bo)
45 min
Conetti croccanti con mousse di Gorgonzola
5 Std. 30 Min
Tortini di quinoa con salsa ai lamponi
2h
Flan di funghi porcini
1 godz.
Tartare di gamberi su maionese alla rapa rossa
1 godz.
Blinis con salmone
1 godz.
Blinis con burrata e scampi
1 godz.
Torta tripla al cioccolato
3h 55 min
Pain au chocolat
5 Std.