![Crostini con crema di milza Crostini con crema di milza](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2b21c1ca-dc7a-4faa-b856-671ed45f1a19/Derivates/72cd6a17-2532-49b1-afba-502d6f500c6b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di milza di maiale, pulita dalla parte nervosa
- 40 g di cipolla a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 60 g di vino bianco secco
- 100 g di passata di pomodoro
- 10 g di concentrato di pomodoro
- 4 bacche di ginepro
- 60 g di mela Golden Delicious, sbucciata e a tocchetti (1 cm circa)
- 8 fette di pane casereccio
- 30 g di capperi sotto sale, sciacquati e tritati
- 10 g di pasta di acciughe
- 20 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1298.3 kJ / 310.1 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 405.1 mg