Urządzenia i Akcesoria
Vollkornbrot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
18 Scheiben
Składniki
-
Hirse100 g
-
Amaranth100 g
-
Reis50 g
-
Buchweizen150 g
-
Wasser600 g
-
Butter zum Einfetten
-
Paniermehl glutenfrei, zum Ausstreuen (siehe Tipp)
-
Kastanienmehl100 g
-
Leinsamen50 g
-
Sonnenblumenkerne50 g
-
2 TL GuarkernmehlJohannisbrotkernmehl2 TL
-
Trockenhefe1 Pck.
-
Zucker1 TL
-
Salz1 TL
-
Backpulver2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
510 kJ /
122 kcal
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hafer-Körner-Brot
11 godz. 40 min
Brötchen
2 godz.
Toastbrot
3 godz.
Mais-Buchweizen-Brot
1 godz. 30 min
Dinkel-Hafer-Brot
1 godz. 10 min
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 godz. 30 min
Vollkornbrot aus dem Varoma
2 godz.
Dinkelkeimbrot
72 godz.
Dinkelbrot mit Kürbiskernen
15 godz. 45 min
Roggen-Dinkel-Brot
8 godz.
Dinkel-Roggen-Brot
1 godz. 15 min
Dinkelbrot
1 godz. 30 min