Paprikacreme

Paprikacreme

3.9 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

  • rote Spitzpaprika entkernt, in Stücken, etwas mehr für die Dekoration
    350 g
  • Melanzani in Stücken
    150 g
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Olivenöl
    30 g
  • Sambal Oelek
    1 TL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Paprikapulver, geräuchert (z.B. Pimentón de la vera)
    ½ TL
  • brauner Zucker
    ½ TL
  • Essig
    10 g
  • weiße Bohnen, aus der Dose
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 91 kcal / 381 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...