Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauerteig
- 5 geh. EL Roggenmehl Type 1150 oder Type 997
- 15 EL Wasser, lauwarm
Teigvermehrung
- 100 g Roggen
- 100 g Wasser, lauwarm
Brotteig
- 200 g Roggen
- 200 g Roggenmehl Type 1150
- 40 g Ahornsirup
- 2 TL Salz
- 1 TL Bockshornkleeblätter, getrocknet
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 1 TL Koriander, gemahlen
- 300 g Wasser, lauwarm
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1671 kJ / 399 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 13.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkel-Sauerteigbrot
20h
Waldstauden-Roggenbrot
23 Std. 30 Min
Gerstenbackmalz
50 Std. 50 Min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 Std. 40 Min
Sauerteigpulver
24 Std. 10 Min
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Vinschgerl
14 Std.
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Bauernbrot
16h 15min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min