Roggenfladen aus Sauerteigansatz
TM6 TM5

Roggenfladen aus Sauerteigansatz

4.5 ( 22 oceny )

Składniki

Sauerteig

  • 5 geh. EL Roggenmehl Type 1150 oder Type 997
  • 15 EL Wasser lauwarm

Teigvermehrung

  • 100 g Roggen
  • 100 g Wasser lauwarm

Brotteig

  • 200 g Roggen
  • 200 g Roggenmehl Type 1150
  • 40 g Ahornsirup
  • 2 TL Salz
  • 1 TL Bockshornkleeblätter, getrocknet
  • 1 TL Kümmel, gemahlen
  • 1 TL Koriander, gemahlen
  • 300 g Wasser lauwarm

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
399 kcal / 1671 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
83 g
Błonnik
13.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy