Urządzenia i Akcesoria
Roggenfladen aus Sauerteigansatz
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 102 godz.
4 Stück
Składniki
Sauerteig
-
Roggenmehl Type 1150 oder Type 9975 geh. EL
-
Wasser lauwarm15 EL
Teigvermehrung
-
Roggen100 g
-
Wasser lauwarm100 g
Brotteig
-
Roggen200 g
-
Roggenmehl Type 1150200 g
-
Ahornsirup40 g
-
Salz2 TL
-
Bockshornkleeblätter, getrocknet1 TL
-
Kümmel, gemahlen1 TL
-
Koriander, gemahlen1 TL
-
Wasser lauwarm300 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
11 g
Kalorie
1671 kJ /
399 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
13.3 g
Węglowodany
83 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backt mehr Brot!
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Hafer-Körner-Brot
11 godz. 40 min
Bergisches Urbrot
17 godz.
Dinkel-Sauerteigbrot
20 godz.
Dinkel-Hafer-Brot
1 godz. 10 min
Sauerteigpulver
24 godz. 10 min
Roggen-Dinkel-Brot
8 godz.
Roggenbrötchen mit Espresso
2 godz.
Röggelchen für Halven Hahn
1 godz. 35 min
Dinkel-Wolke
16 godz. 30 min
Weizen-Roggen-Brötchen
2 godz. 15 min
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min