Roggenfladen aus Sauerteigansatz
TM6 TM5

Roggenfladen aus Sauerteigansatz

4.5 (22 oceny)

Składniki

Sauerteig

  • 5 geh. EL Roggenmehl Type 1150 oder Type 997
  • 15 EL Wasser, lauwarm

Teigvermehrung

  • 100 g Roggen
  • 100 g Wasser, lauwarm

Brotteig

  • 200 g Roggen
  • 200 g Roggenmehl Type 1150
  • 40 g Ahornsirup
  • 2 TL Salz
  • 1 TL Bockshornkleeblätter, getrocknet
  • 1 TL Kümmel, gemahlen
  • 1 TL Koriander, gemahlen
  • 300 g Wasser, lauwarm

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1671 kJ / 399 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
83 g
Tłuszcz
2 g
Błonnik
13.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy