Dinkel-Hafer-Brot

Dinkel-Hafer-Brot

3.9 128 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 Scheiben

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    60 g
  • Dinkelkörner
    450 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Olivenöl
    20 g
  • Backpulver
    1 Pck.
  • Salz
    1 ½ TL
  • Paprika rosenscharf
    1 Msp.
  • Kräuter der Provence
    1 TL
  • Haferflocken kernig
    100 g
  • Zuckerrübensirup
    1 EL
  • Naturjoghurt
    300 g
  • Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 127 kcal / 530 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...