Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 450 g Dinkelkörner
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 1 Pck. Backpulver
- 1 ½ TL Salz
- 1 Msp. Paprika rosenscharf
- 1 TL Kräuter der Provence
- 100 g Haferflocken, kernig
- 1 EL Zuckerrübensirup
- 300 g Naturjoghurt
- 100 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 530 kJ / 127 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Dinkelbrot
1 Std. 30 Min
Dinkel-Roggen-Brot
1h 15min
Dinkel-Körner-Brot
1 Std. 30 Min
Weizen-Dinkel-Brot
1 Std. 30 Min
Leinsamenbrot
1 Std. 30 Min
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 Std. 30 Min
Kürbiskernbrot
3 Std. 30 Min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 godz. 30 min
Prötzeler Roggenbrot
1小时 20 分钟
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Roggenmischbrot
1h 15min
Vollwertbrot
2h 20min