Urządzenia i Akcesoria
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
25 Scheiben
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Dinkel600 g
-
Buchweizen ganz200 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Wasser lauwarm750 g
-
Balsamico, dunkel45 g
-
Pinienkerne40 g
-
Sonnenblumenkerne und etwas mehr zum Bestreuen40 g
-
Kürbiskerne und etwas mehr zum Bestreuen20 g
-
Salz1 EL
-
Koriander, gemahlen1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
600 kJ /
143 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hafer-Körner-Brot
11 godz. 40 min
Karotten-Walnuss-Brot
2 godz.
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Möhren-Nuss-Brot
2 godz. 10 min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 godz. 30 min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 godz. 30 min
Sesambrot
2 godz.
Dinkel-Roggen-Brot
1 godz. 15 min
Dinkel-Möhren-Brot
1 godz. 40 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Körnerbrot
1 godz. 40 min