Urządzenia i Akcesoria
Surowe warzywne sushi (dieta raw)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Warzywne sushi
-
90 g słonecznika łuskanego
-
300 g wody
-
250 g korzenia selera pokrojonego na 3-4 cm kawałki
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
75 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
50 g cukinii pokrojonej na 0,5-1 cm paski
-
4 płaty wodorostów nori (ok. 20 x 20 cm)
-
4 liście czarnej kapusty toskańskiej (cavolo nero), porwane na kawałki, bez twardych części4 liście jarmużu porwane na kawałki, bez twardych części
-
½ awokado pokrojonego na 0,5-1 cm kawałki
Sos słodko-kwaśny z imbirem
-
100 g sosu sojowego
-
1 łyżeczka miodu wielokwiatowego, płynnego
-
½ łyżeczki pasty miso (opcjonalnie)
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 1 cm kawałki
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 4 porcje
Sód
7024.9 mg
Białko
38 g
Kalorie
3996.2 kJ /
955.1 kcal
Tłuszcz
63.6 g
Błonnik
25.4 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Węglowodany
78.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RAW FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2 Std. 45 Min
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1 Std.
Ryż do sushi
1 Std.
Sushi z pieczarkami portobello
1 Std. 30 Min
Azjatyckie spring rolls
1 Std. 20 Min
Sushi z komosy ryżowej i batatów
1 Std. 30 Min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 Std. 40 Min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 Std. 25 Min
Sushi z wędzonym łososiem
1 Std. 20 Min
Sajgonki z sosem słodko-kwaśnym
1 Std. 50 Min
Sushi z krewetkami w tempurze
2 Std. 40 Min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 Std. 20 Min